Werkwijze

1. Classificatieformulier
Met een standaard of uitgebreide vermelding op www.bedandbreakfast.nl kun je eenvoudig deelnemen aan het classificatiesysteem. Log in met je e-mailadres en persoonlijke wachtwoord. Daarna kun je het classificatieformulier volledig invullen. Indien je geen vermelding op www.bedandbreakfast.nl hebt, kun je een nieuwe account aanmaken. Met je logingegevens heb je 24 uur per dag toegang tot je account. Hier kun je het classificatieformulier aanpassen tot het moment dat wij de betaling ontvangen hebben. Het classificatieformulier vul je in aan de hand van 9 verschillende categorieën die betrekking hebben op de faciliteiten van je Bed & Breakfast. Je dient het classificatieformulier volledig en naar waarheid in te vullen.

2. Betaling
Direct nadat wij je betaling ontvangen hebben, wordt je B&B opgenomen in de selectielijst voor mystery guests. Na de betaling kun je de factuur downloaden in je account. Let op: na aanmelding is het niet meer mogelijk om het classificatieformulier aan te passen!

3. Voorlopige classificatie
Op basis van het classificatieformulier wordt een voorlopig aantal tulpen toegekend. De voorlopige tulpen worden in grijs getoond op je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl totdat je Bed & Breakfast definitief geclassificeerd is. Vanaf het moment dat je B&B is aangemeld, profiteer je direct van de extra promotie van B&B's met een tulpenclassificatie. Wanneer je Bed & Breakfast definitief geclassificeerd wordt, zijn de tulpen roze.

4. Bezoek van de mystery guest
Binnen een jaar na het voldoen van de betaling bezoekt een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland je Bed & Breakfast. Let op: een mystery guest bezoek kan ook al heel snel plaatsvinden, daarom raden we aan je B&B pas definitief aan te melden wanneer je aan alle aangegeven normen voldoet. Op grond van de bevindingen van de mystery guest wordt een rapportage opgesteld en wordt de definitieve classificatie vastgesteld. De definitieve roze tulpen zijn vanaf dat moment zichtbaar op je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl en bij je vermelding in de lijst met geclassificeerde B&B’s.

Let op: om het systeem betaalbaar te houden, is het niet toegestaan om de mystery guest(s) kosten in rekening te brengen voor de overnachting of het ontbijt. Eventueel vooraf betaalde kosten (aanbetaling) voor een maximum van twee personen dienen terug betaald te worden aan de mystery guest(s). Hanteer je een minimum verblijf van twee of meer nachten? Dan zal de mystery guest zich na de eerste nacht bekendmaken en na het doornemen van de normenlijst vertrekken. Er kan in dat geval geen aanspraak worden gemaakt op eventuele dervingskosten.

5. Kwaliteitstulpen
Het aantal tulpen waarmee je B&B is geclassificeerd, mag je tonen op je eigen website of in andere commerciële uitingen. Nadat de definitieve classificatie is vastgesteld, ontvang je een certificaat met het aantal toegewezen tulpen. Ook ontvang je de classificatie vlag, deze kun je uithangen als bewijs van deelname aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Daarnaast kun je een emaillen schild bestellen met het opschrift ‘Certified Bed & Breakfast’, leuk voor bij de ingang van je B&B!

6. Periodieke controle
Na vier jaar wordt je B&B opnieuw bezocht door een mystery guest om te bepalen of deze nog voldoet aan de normen die bij het toegewezen aantal tulpen behoren.

Aanmelden classificatiesysteem