Werkwijze

1. Classificatieformulier
Met een standaard of uitgebreide vermelding op www.bedandbreakfast.nl kunt u eenvoudig deelnemen aan het classificatiesysteem. Eerst dient u in te loggen met uw e-mailadres en persoonlijke wachtwoord. Daarna kunt u het classificatieformulier volledig invullen. Indien u geen vermelding op www.bedandbreakfast.nl heeft, kunt u een nieuwe account aanmaken. Met uw logingegevens heeft u 24 uur per dag toegang tot uw account. Hier kunt u uw classificatieformulier aanpassen tot het moment dat wij uw betaling ontvangen. Het classificatieformulier vult u in aan de hand van 9 verschillende categorieën die betrekking hebben op de faciliteiten van uw Bed & Breakfast. U dient het classificatieformulier volledig en naar waarheid in te vullen.

2. Betaling
Direct nadat wij uw betaling ontvangen hebben, wordt uw B&B opgenomen in de selectielijst voor mystery guests. Na de betaling kunt u de factuur downloaden in uw account. Let op: na aanmelding is het niet meer mogelijk om het classificatieformulier aan te passen!

3. Voorlopige classificatie
Op basis van het classificatieformulier wordt een voorlopig aantal tulpen toegekend. De voorlopige tulpen worden in grijs getoond op uw presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl totdat uw Bed & Breakfast definitief geclassificeerd is. Vanaf het moment dat uw B&B is aangemeld, profiteert u direct van de extra promotie van B&B's met een tulpenclassificatie. Wanneer uw Bed & Breakfast definitief geclassificeerd wordt, zijn de tulpen roze.

4. Bezoek van de mystery guest
Binnen een jaar na het voldoen van de betaling bezoekt een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland uw Bed & Breakfast. Let op: een mystery guest bezoek kan ook al heel snel plaatsvinden, daarom raden we u aan uw B&B pas definitief aan te melden wanneer u aan alle aangegeven normen voldoet. Op grond van de bevindingen van de mystery guest wordt een rapportage opgesteld en wordt de definitieve classificatie vastgesteld. De definitieve roze tulpen zijn vanaf dat moment zichtbaar op uw presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl en bij uw vermelding in de lijst met geclassificeerde B&B’s.

Let op: om het systeem betaalbaar te houden, is het niet toegestaan om de mystery guest(s) kosten in rekening te brengen voor de overnachting of het ontbijt. Eventueel vooraf betaalde kosten (aanbetaling) voor een maximum van twee personen dient u terug te betalen aan de mystery guest(s).

5. Kwaliteitstulpen
Het aantal tulpen waarvoor u bent geclassificeerd, mag u tonen op uw website of in andere commerciële uitingen. Nadat de definitieve classificatie is vastgesteld, ontvangt u een certificaat met het aantal toegewezen tulpen. Ook ontvangt u een vlag, deze kunt u uithangen als bewijs dat u deelneemt aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Daarnaast kunt u een emaillen schild bestellen met het opschrift ‘Certified Bed & Breakfast’, leuk voor bij de ingang van uw bed & breakfast!

6. Periodieke controle
Eens in de vier jaar wordt uw Bed & Breakfast opnieuw bezocht door een mystery guest om te bepalen of uw B&B nog voldoet aan de normen die bij het toegewezen aantal tulpen behoren.

Aanmelden classificatiesysteem